BAKLAVA TARİFİ•

Malzemeler

  • 100gramoda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/4 adet limonun suyu
  • 250gram toz antep fıstığı
  • 50 gram file antep fıstığı
  • 250 gram eritilmiş tereyağı

Nasıl Yapılır?

Baklava yapılırken bazı püf noktaları bilmek önem taşır. Özellikle de baklava hamurunun kıvamının tutması çok önemlidir. Baklava yapılırken baklava hamuruna üzüm ve ya elma sirkesi eklenebilir. Sirke sayesinde baklava kıvamı daha kıtır kıtır olacaktır. Baklava hamuru yoğurulurken un yavaş yavaş eklenmelidir. Ayrıca mutlaka ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmelidir. Baklava hamuru açılırken de hamurun üzerine nişasta eklenmesi baklava hamurunun daha ince açılmasını sağlayacaktır. Baklava yapılırken öncelikle şerbet hazırlanmalıdır. Erken hazırlanan şerbet mutlaka soğumaya bırakılmalı. Baklava yapılırken sıvı yağ ve tereyağı eritilerek baklava yufkaları da bu karışım ile ıslatılmalıdır. Bu sayede baklavalar daha çıtır çıtır olacaktır. Baklavayı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri Baklavanın daha lezzetli olması için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle baklava için hazırlanan şerbete birkaç damla limon da eklenmelidir. Bu limon şerbetin tadını lezzetlendirir. Ayrıca baklava yufkası ne kadar fazla olursa o kadar lezzetli olacaktır. Baklava hamuru açılırken mısır nişastası da eklenirse hızlı ve kolay bir şekilde yufkalar açılır. Baklava yufkaları ne kadar ince ve fazla olursa baklava da o kadar lezzetli olacaktır. Kat kat açılan baklava kıtır kıtır bir lezzete sahip olur. Baklava yufkalarının arasına da sıvı yağ ve tereyağı karışımı sürülmelidir. Bu sayede baklavanın kuruluğu da giderilmiş olur. Baklava uygun ısıda üzeri kızarana kadar pişirilmelidir. İyi bir baklavanın rengi parlak olmalıdır. Bu nedenle tereyağı ve sıvı yağ bolca kullanılmalıdır. Baklavanın nefis olması için çıtırdama sesi de gelmelidir. Baklavanın içerisinde fıstık da bol miktarda olmalıdır. Baklava Sunumları Geçmişten günümüze en lezzetli tatlılardan birisi olan baklavanın sunumu da oldukça iştah açıcı olmaktadır. Özellikle baklava farklı şekillerde kesilebilir. Fırına girmeden önce dilimlenerek şekil verilen baklavalar şerbetini daha iyi keser. Havuç dilim baklavanın yanı sıra kare baklava, midye baklava ve baklava dilim kesilen baklavalar da bulunmaktadır. Güzel bir şekilde dilimlenen baklava şerbetini çektikten sonra servis tabağına alınır. Servis tabağına alınan baklavanın üzerine toz Antep fıstığı serpilir. Bunun yanı sıra cevizli baklavanın üzerine de toz ceviz dökülebilir. Yaz mevsiminde baklava dondurma eşliğinde de sunulur. Bazı yörelerde baklava ikram edilirken yanında süt de verilir. Süt ile birlikte baklava yemek şeker dengesini sağlamaktadır.

En Lezzetli Tarifler İle

Sevdiklerinizi Büyüleyin

En Lezeetli tariflerimizi sizlere sunuyoruz ve denemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

TÜM TARİFLER
ÇOK SATILANLAR

Alyans Un 10 kg

150.00 TL
SEPETE EKLE
KULLANICI YORUMLARI
NURHAN ALPARSLAN 14.06.2023

Hamur işlerinde ALYANS UN çok başarılı .Gönül rahatlığı ile kullanıp afiyetle yiyebilirsiniz. Teşekkürler GÜZEL UN ....

salih güven 27.04.2023

her zaman bu undan alıyoruz çok memnunuz

ZEYNEP DEMİR 15.04.2022

Kalitesinden ödün vermeyenlerden. Sürekli kullanıyorum ve çok memnunum.

Sevgi Türkkan 15.04.2022

Sürekli tercih ettiğim bir un kaliteden hiç şaşmadığınız için teşekkür ederim.